Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Kosten advies

Je keert je niet alleen tot een architect als je een nieuw huis wilt bouwen of als je je bestaande wilt renoveren. Er zijn tal van momenten waar een advies van een architect heel waardevol kan zijn. Namelijk op het moment dat je kavels aan het vergelijken bent en wilt weten wat de mogelijkheden van de verschillende opties zijn. Of als je wilt weten of het haalbaar is om te renoveren binnen jouw budget.

waarschuwing woning in aanbouw

Onpartijdig advies architect

Een architect kan dus adviseren over de mogelijkheden, kosten, en besparingen. Tevens wijst de architect op eventuele nadelen en problemen die opgelost moeten worden. Het voordeel van een architect is dat deze jou een onpartijdig advies geeft. Dat vinden veel mensen erg prettig.

Een architect rekent meestal vier keer het uurloon voor een gemiddeld advies:

Specialisatie Gemiddelde uurloon en kosten advies
Jonge architect met algemene kennis €80 x 4 = €320
Ervaren architect en ervaringsdeskundige €100 x 4 = €400
Gespecialiseerde architect met technische kennis €120 x 4 = €480

Opbouw van de kosten

Over het algemeen rekent een architect dus een halve dag voor een advies. Dat zijn gemiddeld genomen vier uren. De visite zal één tot twee uur duren, en de andere twee tot drie uren heeft de architect nodig om zijn advies uit te werken in tekst en tekeningen. Verder zal de architect voorrijkosten rekenen als de afspraak buiten de regio ligt. Meestal hanteert de architect het standaard kilometertarief.

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.