Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Goedkope architect

Je kan er niet omheen. Als je een nieuwe woning wilt laten bouwen of renoveren, dan heb je een architect nodig. De architect vertaalt al jouw woonwensen en idee├źn om in een mooi en functioneel ontwerp. Ook bij kleinere opdrachten als een keuken uitbouwen, heb je een architect nodig. Natuurlijk werk je het liefst samen met een goedkope architect of wil je zoveel mogelijk op de kosten besparen waar dat kan.

uitvoering bouw woning

Besparen op de kosten

Er zijn een aantal manieren om te besparen op je project:

  • Etapes uitvoeren: Je kan er voor kiezen jouw woning in fases te renoveren, of je nieuwbouwwoning op een later moment uit te breiden. Dat betekent dat je de kosten spreidt, en dat de kosten voor de architect logischerwijs lager liggen.
  • Kleiner project: De hoeveelheid vierkante meters zijn een belangrijke factor in de prijsbepaling van een architect. Wil je een goedkope architect, bedenk dan goed of je jouw droomhuis niet kan verkleinen. Dat scheelt daarna ook in de uitvoering.
  • Goedkope materialen: Gezien je de architect een percentage betaalt van de totale kosten van het project, loont het de moeite om de nadruk te leggen op goedkope en makkelijk verkrijgbare materialen. Een andere optie is om hergebruikte materialen toe te passen waar mogelijk.
  • Werken met rechte lijnen: Afwijkende of ronde lijnen zijn in de uitvoering een stuk duurder en daar betaal je dus ook voor. Vermijd daarom zoveel mogelijk ronde ramen en bogen, speciale verbanden en versieringen in het metselwerk of de gevel.
  • Zelf uitvoeren: Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper de architect. Veel mensen vinden het leuk om zelf mee te werken aan de realisatie van hun droomhuis. Je kan bijvoorbeeld de bouwbegeleiding zelf doen en daarbij gebruik maken van specifieke consulten met een architect als je even in de knoop zit.
  • Beginnende architect: Een beginnende architect is vaak een goedkope architect. Hij of zij moet nog ervaring opdoen en zal zijn services daarom scherper prijzen.

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.