Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Kosten garage architect

Het laten aanbouwen van een garage heeft veel voordelen. Zo staat je auto veilig en beschermd geparkeerd in een overdekte garage. Ook hoef je niet meer te krabben in de winter. Zeker nu de rente zo laag staat, is het een uitstekend moment om een garage aan te laten bouwen. Maar wat kost dat nu?

garage ontwerp

Kosten en mogelijkheden

Het wordt aangeraden een architect in de arm te nemen voor het bouwen van een garage. Die zorgt ervoor dat de garage met kwaliteit gebouwd wordt en dat de garage aan alle normen en eisen voldoet. Je wilt immers niet dat je garage ineens verzakt, of schade aan je huis veroorzaakt. Daarnaast helpt de architect je met de vergunning, en het laten berekenen van de fundering en constructie.

Type garage Gem. kosten garage
Standaard prefab garage €8.000 - €9.500
Luxe prefab garage €9.000 - €12.500
Op maat gemaakte garage €10.000 - €14.000

  • Standaard prefab garage: Veel mensen kiezen voor een standaard prefab garage. Aan de ene kant is het begrijpelijk, het is immers goedkoop. Maar je mist de kans om iets moois en bijzonders aan jouw huis toe te voegen. De prefab garage is functioneel en als een soort bouwpakket in elkaar te zetten. Snel en efficiënt dus. Vaak kan je wel uit verschillende kleuren en afwerkingen kiezen, maar de maten zijn standaard.
  • Luxe prefab garage: Bij de luxe garages zie je mooie details, en is er keuze uit betere en mooiere materialen. Er zijn modellen die passen bij een modern huis, maar ook voor historische panden. Er zijn veel meer keuzes te maken op het gebied van afwerking en kleur. Maar ook hier geldt dat de maten standaard zijn.
  • Op maat gemaakte garage: Als je de garage volledig naar je eigen smaak wilt laten maken dan kies je voor maatwerk. Bij deze versie ben je helemaal vrij in de maatvoering.

Benader specialisten

Wil je in contact komen met architecten die jou kunnen helpen bij het realiseren van een nieuwe garage (aanbouw)? Benader ze via deze pagina.

Of is het enkel vervangen van de garagedeur voldoende? Kom dan nu in contact met aanbieders van garagedeuren in jouw regio: