Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Checklist

Mede dankzij alle populaire make-over programma's op TV, en ook dankzij de lage rente, is een huis bouwen of renoveren erg populair op dit moment in Nederland.

rijtjeshuis in aanbouw

Voor al deze activiteiten heb je een architect nodig. Ook als het maar een kleine uitbouw is. Gelukkig zijn er genoeg architecten om uit te kiezen. Maar ja, hoe kies je nu de juiste architect voor je project? Om je op weg te helpen hebben wij een checklist gemaakt.

  • Bepaal het soort opdracht: Dit is belangrijk, omdat niet elke architect hetzelfde is. Net als met dokters, zijn ook architecten veelal gespecialiseerd in bepaalde onderdelen van het vakgebied. De een is gespecialiseerd in nieuwbouw, de ander in renovaties en restauraties, en weer een ander in duurzame oplossingen. Bepaal dus eerst wat jouw opdracht inhoudt zodat je gericht aan het zoeken kan gaan.
  • Maak een moodboard: Je hebt vast veel ideeën over wat je graag zou willen. Maak een moodboard om jouw ideeën visueel te maken. Of verzamel leuke ideeën op Pinterest. Probeer aan het einde een soort rode draad te vinden van jouw stijl en smaak. Met dit in je achterhoofd kan je snel de portfolio's van de beschikbare architecten beoordelen.
  • Maak zelf (3D-)tekeningen: Het is handig om al een idee te hebben van wat je wilt. Maak (3D-)tekeningen en neem deze mee naar je eerste gesprek met de architect. Hier kun je diverse gratis websites voor gebruiken, denk aan: Planner 5d, Home by me, Homestyler en Roomsketcher. Of teken zelf het e.e.a. op papier.
  • Selecteer twee lokale architecten: Selecteer twee architecten uit jouw regio die in de smaak vallen en ervaring hebben in jouw type project. En maak een (bel)afspraak. Je kunt in contact komen met max. 4 architecten in jouw regio middels onze offerte service.
  • Maak een eerste (bel)afspraak: Ontwerpen kan heel persoonlijk en emotioneel zijn. Zowel voor jou als voor de architect. Verder ga je voor een langere periode samenwerken en is het dus erg belangrijk dat je een klik voelt met de architect.

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.