Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Tuinarchitect

Na een tijd kan je tuin gaan vervelen. Soms ben je gewoon toe aan iets nieuws. Als je zelf even zonder inspiratie zit en niet weet hoe je jouw tuin in moet richten, vraag dan advies aan een tuinarchitect. Die kan jouw wensen omzetten in een weelderig tuinontwerp. Daarnaast verschaft de tuinarchitect jou met een beplantingsschema en krijg je tips over het onderhoud.

ontwerpen nieuwe tuin

Over het algemeen worden de kosten voor een tuinarchitect berekent per vierkante meter tuin. Je kan ongeveer van de volgende richtprijzen uitgaan:

Grootte tuin Gemiddelde kosten tuinarchitect
Tuin tot en met 100 m2 €250 - €450
Tuin tussen de 100 m2 en 250 m2 €450 - €650
Tuin tussen de 250 m2 en 500 m2 €650 - €850
Tuin tussen de 500 m2 en 1000 m2 €850 - €1050

Voorbeeldprijzen

Ter illustratie van wat je kan verwachten van een tuinarchitect, vergelijken we hieronder de kosten van drie soorten ontwerpen voor een 'gemiddelde' tuin van 150 m2:

  • Basisontwerp: In het basis ontwerp presenteert de tuinarchitect jouw tuin in een simpele plattegrond waarop aangegeven staat welke planten waar komen. Verder zal het terras gemarkeerd zijn met een lay-out voor de bankjes. Het basisontwerp zal je ongeveer €500 kosten.
  • Luxe ontwerp: In een luxe ontwerp specificeert de ontwerper ook welke materialen er worden gebruikt voor de bankjes, pergola en bestrating. Je ontvangt een plattegrond met kleuren en details. De kosten zijn ongeveer €600.
  • Driedimensionaal ontwerp: Veel klanten willen graag de tuin in 3D bekijken. Dan kan je de tuin vanuit verschillende perspectieven bekijken. Je krijgt dan echt een goed idee hoe de tuin er straks uit komt te zien. En je betaalt er maar een klein beetje extra voor. Voor deze gemiddelde tuin zijn de kosten voor een driedimensionaal ontwerp gemiddeld €650.

Gebruik het volgende formulier en kom gratis en vrijblijvend in contact met max. 4 tuinarchitecten om het aanbod in jouw regio te vergelijken: