Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Renovatiearchitect

Een renovatie architect is een architect die gespecialiseerd is in renovaties. Meestal werkt een renovatiearchitect niet alleen. Normaal gesproken heeft hij al een klein netwerk van dienstverleners die samen met de architect hun service aanbieden. Zodoende heeft de klant één enkel aanspreekpunt voor alle renovatiewerkzaamheden. In het netwerk zitten vaak een aannemer, installateur, glaszetter en timmerman.

dak maken

Wat doet een renovatiearchitect?

Zoals hierboven al is aangestipt, is de renovatie architect het centrale aanspreekpunt van het renovatieproject. Hij of zij heeft de volgende taken:

  • Probleem in kaart brengen: Alvorens aan een project te beginnen worden de problemen en wensen van de klant in kaart gebracht. Er wordt een eerste kostenoverzicht gemaakt. Verder worden eventuele verbeteringen als isolatie, hoogrendement kozijnen en glas, uit- en aanbouwen, en mogelijke subsidies besproken.
  • Bouwkundig ontwerp: Nadat alles overeengekomen is zal de renovatiearchitect de bouwkundige details uitwerken. Dit ontwerp vormt de basis voor de uitvoering van het project en de aankoop van de materialen.
  • Vergunningen en subsidies aanvragen: De renovatie architect is verantwoordelijk voor de vergunningaanvraag indien nodig. Daarnaast zal de architect subsidies aanvragen als die van toepassing zijn voor de financiering.
  • Bouw begeleiden: Gedurende de uitvoering overziet de renovatiearchitect de bouwplaats, en waarborgt de kwaliteit. Verder is de renovatie architect verantwoordelijk voor de aankoop van materialen en de controle van het budget.

vrijstaande woning

Waarom renoveren?

Er zijn meestal 3 momenten wanneer een renovatie wordt overwogen. In de meeste gevallen gaat het om een oud huis wat gebreken begint te vertonen. Dat heeft een negatief effect op het wooncomfort en zorgt voor onnodig hoge stookkosten. Verder wordt er vaak gerenoveerd als de kinderen ouder worden, en het handig is om de zolder bewoonbaar te maken. Ook wordt er veel gerenoveerd kort voordat een huis verkocht gaat worden.

Een renovatie kan voor een relatief grote meerwaarde zorgen. We kunnen dus spreken over de volgende voordelen:

  • Beter wooncomfort
  • Lager energieverbruik en dus lagere maandelijkse lasten
  • Meer woonruimte
  • Hogere verkoopwaarde

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.

Lees verder: