Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Kleuradvies interieur

Wil je jouw hele woning een nieuwe look geven? Of heb je inspiratie nodig voor de kleurcombinaties van je accessoires? Huur dan een professionele stylist in om jou te helpen met kleuradvies voor jouw interieur.

Een interieurstilist kiest kleuren en kleurcombinaties die geschikt zijn voor de specifieke lichtinval in jouw woning. Daarnaast zoekt de stilist de juiste kleuren uit die passen bij jouw smaak en bij het gebruik van het vertrek. De voordelen van kleuradvies zijn:

  • het kiezen van kleurcombinaties die beter passen bij de lichtinval in de kamer
  • een betere afstemming met de kamer (sommige kleuren laten de kamer groter lijken)
  • het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor de belangrijkste kamers zoals de woon- en slaapkamer

stof stalen

De diensten van een interieurstilist

Sommige huiseigenaren hebben wel de tijd en zin om het interieur opnieuw te bepalen. Dus is een simpel kleuradvies voldoende om zelf mee aan de slag te gaan. Anderen hebben liever een volledig ontwerp en laten de stylist ook de uitvoering organiseren.

  • Kleuradvies voor het hele interieur: Na een bezoek aan de woning presenteert de stylist een moodboard voor de verschillende kamers, met bijbehorende kleurenschema's. De klant gaat vervolgens zelf aan de slag met verven en meubels en accessoires kopen.
  • Kleuradvies + interieur ontwerp: In dit geval maakt de stylist ook een nieuwe indeling voor alle vertrekken, met meubels, verlichting en accessoires.
  • Kleuradvies + interieur ontwerp + uitvoering: In het laatste geval gaat de stylist ook voor jouw shoppen, en begeleidt ze bovendien de schilders en andere werklui.

Kosten kleuradvies

De kosten van kleuradvies kunnen nogal uiteenlopen. Het hangt er vooral vanaf waar je advies over wilt. Is het bijvoorbeeld een enkel vertrek, of gaat het om de hele woning? Aan de andere kant kan je het bij een kleuradvies laten en zelf aan de slag gaan, of de stylist ook een heel ontwerp laten maken, en dit uitvoeren. Hoe minder je zelf doet, hoe hoger de prijs voor de service van deze professional.

Hierna volgt een kort overzicht van de gemiddelde prijzen voor kleuradvies:

Soort kleuradvies Vanaf prijs
Kleuradvies voor een enkel vertrek Vanaf €75
Kleuradvies voor het hele interieur Vanaf €350
Kleuradvies + interieur ontwerp Vanaf €1.200
Kleuradvies + interieur ontwerp + uitvoering Vanaf €1.750

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.