Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Keurmerken

Net als bij veel andere sectoren en producten, bestaan er ook voor architecten en aannemers keurmerken. Die zeggen vooral iets over de kwaliteit en integriteit van de desbetreffende professionals. En is handig omdat veel klanten niet genoeg kennis bezitten over de bouwwereld om zelf een goed oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van deze vakmannen.

Een keurmerk geeft jouw als klant de garantie dat je met een integer bedrijf of bureau in zee gaat. Je kan er dus vanuit gaan dat jouw huis wordt gebouwd of gerenoveerd volgens de meest strikte veiligheids- en duurzaamheidseisen.

  • BNA Keurmerk: Op zich is het architectenberoep al beschermd, en kan het niet zomaar door iedereen worden uitgeoefend. De Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) zorgt er voor dat alle architecten vakkundig geschoold zijn, en verplichte ervaring hebben. Het keurmerk geven ze uit aan architectenbureau's die uitblinken in verantwoordelijkheid, professionaliteit en integriteit. Bureau's zonder BNA keurmerk zijn overigens niet slecht.
  • BouwGarant: Het BouwGarant is het belangrijkste keurmerk in de Nederlandse bouwsector. Er zijn in totaal 1500 aannemers, constructeurs, en architecten bij aangesloten. Als particulier kan je alleen een bouwgarantie afsluiten met bedrijven die dit keurmerk dragen. Het beschermt jou onder andere tegen een faillissement van de aannemer, of als er bijvoorbeeld een geschil ontstaan is. Ook als er na oplevering verborgen gebreken naar voren komen vallen deze onder de bouwgarantie.
  • Keurmerk 'Vast en Zeker aan huis': Dit keurmerk is er om de consument te voorzien van een garantie van kwaliteit en deugdelijkheid van fabrikanten en leveranciers voor de bouwsector. Dan moet je denken aan dakkapellen, serres, deuren, vensters, carports, kozijnen, en terrasoverkappingen. Met dit keurmerk weet je dus dat je gegarandeerd een kwalitatief goed product koopt. Verder geeft het Vast en Zeker aan huis keurmerk de consument ook een extra garantie na de plaatsing.

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.