Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Interieurarchitect

Hoe hoog de interieurarchitect kosten uitvallen hangt logischerwijs af van de grootte van jouw woning of appartement. En ook van jouw woonwensen. Als je bijvoorbeeld gek bent op luxe, dan zullen de kosten in de regel hoger uitvallen dan als je meer het 'less is more' type bent.

Daarnaast zullen de interieurarchitect kosten lager liggen bij beginnende professionals. Hoe meer ervaring een interieurarchitect heeft, hoe meer deze zal berekenen voor haar service. Tenslotte hangen de kosten af van welke diensten jij nodig hebt van een interieurarchitect. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten.

woonkamer

Opbouw van de kosten

Als je op internet rondkijkt dan zie je al snel dat een stylist vaak goedkoper is dan een interieurarchitect. Dat is simpelweg zo omdat de interieurarchitect meer verantwoordelijkheden heeft. Anders dan een stylist, mag een interieurarchitect ook advies geven over constructieve aanpassingen in je woning. Als je bijvoorbeeld een muur wilt openbreken, of een nieuwe raampartij wilt aanbrengen in je gevel.

Opdracht Gemiddelde prijs
Specifiek advies Tussen €250 en €800
Volledig project van jouw woning Tussen €1.500 en €4.000
Project en realisatie Vanaf €6.000

  • Specifiek advies: Als jij niet je hele woning onder handen wilt nemen, dan kan advies over een specifiek thema een uitkomst bieden. Veelvoorkomende adviezen gaan over kleurenschema's, meubilair en accessoires. Ook kan je advies vragen voor een specifiek vertrek in je woning, zoals de woonkamer, serre of keuken.
  • Volledig project van jouw woning: De meeste klanten contracteren een interieurarchitect als ze de indeling van de woning anders willen. De interieurarchitect maakt een project met optimaal wooncomfort en perfecte belichting. Jij blijft verantwoordelijk voor de uitvoering.
  • Project en realisatie: Verreweg de meeste mensen laten de architect ook het project realiseren. De interieurarchitect begeleidt dan de uitvoering en geeft de aannemer instructies. Ook is de interieurarchitect verantwoordelijk voor alle aankopen van materiaal en meubilair.

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.