Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Binnenhuisarchitect

Samen met de binnenhuisarchitect kun je kijken naar hoe je het beste je woning kunt gaan inrichten. Een binnenhuisarchitect kan je op vele vlakken helpen, denk aan interieurontwerp en bouwkundige aanpassingen. Voor bijv. alleen meubeladvies, het kiezen van kleuren en accessoires ben je bij een interieurstilist aan het juist adres.

interieurontwerp schets

Verschil met interieuradviseur

Een binnenhuisarchitect is over het algemeen duurder dan een interieuradviseur. Dat komt omdat een binnenhuisarchitect ook advies mag geven over aanpassingen in constructies. De binnenhuisarchitect is namelijk geregistreerd in het architectenregister. Hij of zij mag dus ook de bouwvergunning voor jou aanvragen als dat aan de orde is.

Kosten binnenhuisarchitect

De kosten van een binnenhuisarchitect hangen sterk samen met de omvang van jouw woning en smaak. Vaak geldt hoe duurder jouw smaak, hoe duurder de service van de binnenhuisarchitect. Ook speelt de ervaring van deze vakman een belangrijke rol. En als laatste hangt het er natuurlijk van af wat voor een advies je nodig hebt, en hoeveel je bereid bent zelf te doen.

Een overzicht van de kosten vind je in deze tabel:

Opdracht Gemiddelde prijs
Schetsontwerp en advies per vertrek Tussen €300 en €900
Volledig ontwerp van de woning Tussen €1.500 en €3.000
Ontwerp + bouwbegeleiding Vanaf €6.000

  • Schetsontwerp en advies: Op basis van jouw wensen maakt een binnenhuisarchitect een driedimensionaal schetsontwerp voor jouw woonkamer, keuken, of slaapkamer. De binnenhuisarchitect adviseert ook over kleurcombinaties, meubels en accessoires. Het blijft echter bij advies. Jij moet zelf alles aanschaffen en uitvoeren.
  • Volledig ontwerp van de woning: Bij het ontwerp van een volledige woning gaat het vaak ook om aanpassingen in de verdeling van het huis, zoals het maken van een open woonkeuken. Ook adviseert de binnenhuisarchitect over intreden van licht en adviseert over nieuwe raampartijen of bijvoorbeeld een lichtkoepel. De architect vraagt ook de bouwvergunning aan voor eventuele interventies.
  • Ontwerp + bouwbegeleiding: Veel mensen kiezen er ook voor om de binnenhuisarchitect de uitvoering te laten begeleiden. Dat scheelt in de praktijk een hoop tijd, geld, en frustratie. De binnenhuisarchitect helpt dan bij het managen van de aannemer, het bouwpersoneel, en de aankoop van de materialen. Verder assisteert de binnenhuisarchitect bij de aankoop van meubels en accessoires.

Architecten vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes bij architectenbureaus op en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten die je moet maken.