Background Image Architect website
Gratis offertes vergelijken
Vraag nu tot 4 offertes bij architectenbureaus op

Kosten architect aanbouw

Een aanbouw aan je huis kan de leefruimte in één klap vergroten. Het is in feite een relatief goedkope ingreep die jou veel extra woonplezier kan opleveren. Toch heb je een architect nodig die een gedegen bouwplan maakt. Er is meestal noodzaak om een fundering aan te leggen, en de afdichting moet ook correct gebeuren zodat je niet nodeloos warmte verliest dankzij de nieuwe aanbouw. De kosten die het met zich meebrengt verdien je later terug in het gebruik en als je je huis ooit verkoopt.

Type aanbouw Gemiddelde kosten architect aanbouw
Standaard prefab aanbouw €800 - €950
Standaard aanbouw op maat gemaakt €950 - €1100
Luxe prefab aanbouw €900 - €1250
Luxe aanbouw op maat gemaakt €1000 - €1400

vrijstaande woning bakstenen

Soorten aanbouw

Er zijn veel verschillende soorten en maten aanbouw te bedenken. Maar de meeste zijn onder te verdelen in twee categorieën. De standaard aanbouw of een luxe uitvoering. Het verschil zit 'm vooral in de keuze van het materiaal en niveau van afwerking. Daarnaast is een prefab aanbouw goedkoper, maar heeft amper flexibiliteit. Als je een andere maatvoering wilt, dan zal je er toch een op maat moeten laten maken.

  • Standaard aanbouw: Dit is de meest simpele vorm van een aanbouw, die je bij veel huizen tegenkomt. Het heeft een simpele recht toe recht aan vormgeving, en een neutrale kleur. Het is vooral functioneel. Vaak wordt deze geprefabriceerd en als een soort bouwpakket geleverd. De aannemer zet de aanbouw vaak in enkele dagen in elkaar. Als je afwijkende maten hebt, dan kan je voor een meerprijs de standaard prefab aanbouw op maat laten maken.
  • Luxe aanbouw: Bij de luxere modellen wordt er vaak gewerkt met houten afwerkingen. Verder kun je kiezen voor moderne, klassieke of landelijke afwerkingen. De op maat gemaakte luxe aanbouw geeft jou de meeste vrijheid om je persoonlijke stijl naar voren te laten komen.

Benader specialisten

Wil je in contact komen met architecten die je kunnen helpen bij het plaatsen van een aanbouw? Ga dan naar deze pagina.

Of wil je in contact komen met aannemersbedrijven? Maak dan gebruik van dit formulier en vraag gratis en vrijblijvend tot 4 offertes op: